Hlavní obsah

Začátek týdne bude zatažený, od středy se vrátí léto

PRAHA

Vlídné zářijové počasí bude pokračovat i příští týden, přestože v pondělí a v úterý se přechodně zatáhne a objeví se i přeháňky, ojediněle i bouřky. Od středy se ale začne nad Českou republikou prosazovat oblast vyššího tlaku, která opět přinese slunečné počasí s teplotami kolem letních 25 stupňů.

Článek

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) bude v pondělí sice zpočátku ještě polojasno, během dne se ale zatáhne na oblačno až skoro zataženo, místy se hlavně v jižních částech země objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Naopak na severozápadě se srážky vyskytnou jen zřídka. Nejvyšší pondělní teploty vystoupí na 20 až 24 stupňů.

Nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne by mělo být úterý. Po většinu dne by mělo být oblačno až zataženo s přeháňkami, ojediněle i bouřkami. V Čechách začnou odpoledne od západu srážky ustávat a oblačnost se začne protrhávat. Nejvyšší teploty dosáhnou 18 až 22 stupňů.

Od středy už meteorologové opět očekávají návrat letního počasí. Nad české území se přesune oblast vyššího tlaku vzduchu, která by měla vydržet minimálně do víkendu. Přinese jasno nebo skoro jasno s teplotami do 24 stupňů. Slunečné počasí bude panovat potom, ve čtvrtek se rtuť teploměru zastaví na 26 stupních, v dalších dnech dokonce dosáhne ještě o stupeň výše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám