Hlavní obsah

Začátek prosince nepotěší: Velká oblačnost, mrznoucí srážky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v prvním prosincovém týdnu nebude příliš rozmanité. Převládat bude velká oblačnost s občasnými srážkami, které stejně jako v pondělí mohou na silnicích namrzat. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Momentálně ovlivňuje počasí u nás tlaková níže, která má svůj střed nad Středomořím,” popsala Honsová. Nad naše území přináší od jihovýchodu déšť, respektive mrznoucí či smíšené srážky, které v pondělí ráno způsobovaly komplikace na silnicích. [celá zpráva]

V úterý bude pokračovat oblačno až zataženo. Připravit se opět musíme na mrznoucí či smíšené srážky. Na horách by se mělo objevit sněžení. „Půjde však o srážkové úhrny do jednoho milimetru,” doplnila Honsová. Ráno budou teploty klesat ke dvěma až minus dvěma stupňům. V horských oblastech bude teplota klesat až k minus pěti stupňům. Odpolední maxima budou kolísat mezi nulou a čtyřmi stupni.

Velká oblačnost s občasným deštěm či smíšenými srážkami bude panovat i ve středu. Ve vyšších polohách se opět může objevit sněžení, úhrny však opět budou minimální - mezi jedním a dvěma milimetry. Ranní minima zůstanou na hodnotách předchozího dne, odpolední se dostanou na jeden až pět stupňů.

Ve čtvrtek a v pátek se místy může oblačnost protrhávat na polojasno. Ráno se opět mohou objevovat mrznoucí mlhy či srážky. Minimální teploty by se měly pohybovat v intervalu jednoho až minus tří stupňů, přes den by se měla rtuť dostat k jednomu až pěti stupňům.

V sobotu začne počasí začít ovlivňovat studená fronta. Velká oblačnost s občasným deštěm či smíšenými srážkami bude nicméně pokračovat, stejně jako teploty těsně nad bodem mrazu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám