Hlavní obsah

Začátek prázdnin bude ve znamení uplakaného počasí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na počátku letních prázdnin bude podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) převládat polojasné až oblačné počasí, které budou doprovázet přeháňky a bouřky. Tropické teploty by se znovu mohly objevit až v polovině července.

Foto: Archiv, Právo

Článek

Od 21. do 30. června bude podle meteorologů převládat polojasno až oblačno, při zvětšené oblačnosti se místy budou objevovat přeháňky nebo bouřky. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 19 až 25 stupni, pouze na začátku a na konci dekády může být až 28 stupňů. V noci se ochladí na 15 až devět stupňů.

Úvod července od 1. do 10. července by měl znovu přinést oblačno až polojasno s přeháňkami a bouřkami. Oblačnosti i srážek by však mělo postupně ubývat, očekávají meteorologové. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 21 a 27 stupni Celsia. Noční minima zůstanou na hodnotách předchozí dekády.

Od 11. do 20. července bude pokračovat oblačný charakter počasí s přeháňkami či bouřkami. Polojasno by mělo být pouze přechodně. Maxima se dostanou na 20 až 26 stupňů, pouze při zmenšené oblačnosti by mohlo být až 31 stupňů.

V noci bude rtuť klesat na 17 až 11 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám