Hlavní obsah

Začátek března bude studený

Právo, per
PRAHA

Na jaro si budeme muset ještě počkat. Celý příští týden nás totiž bude provázet mrazivé počasí se sněžením a občas i silným větrem.

Foto: Tereza Kohoutová

Ermitáž při západu slunce

Článek

"Potěšíme však lyžaře. Sněhová pokrývka na horách nejenže nebude ubývat, protože očekáváme celodenní mrazy, ale naopak ještě pár centimetrů nového sněhu přibude. Na horách tedy o tomto víkendu a celý příští týden budou doslova ideální podmínky k lyžování," řekl Právu ve čtvrtek Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

V sobotu se naše území dostane pod vysoký tlak a to znamená, že občas vykoukne sluníčko. Nebude ho však moc. Naopak zesílí zima. Noční teploty klesnou na -5 až -9 a odpolední vystoupí na -2 až plus čtyři stupně. Občas se očekává sněžení.

Stejný ráz počasí vydrží i v neděli, kdy však už by mělo být více oblačnosti a dokonce až zataženo se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Noční teploty -4 až -8, odpolední -2 až plus 2 stupně Celsia.

"V pondělí, kdy začíná březen nás bude také provázet zimní počasí. Očekáváme oblačno se sněhovými přeháňkami, noční teploty -4 až -8 a odpoledne -4 až 0 a čerstvý severozápadní vítr," řekl Seifert.

Od úterý do pátku příštího týdne se očekává oblačné počasí, ojediněle polojasno a občasné sněhové přeháňky. Noční teploty klesnou na -4 až -9, v místech s vyjasněním a na sněhové pokrývce až -13. Odpolední budou v rozmezí -3 až plus 2 stupně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám