Hlavní obsah

Za zemanovce má jít do voleb zpěvák Daniel Hůlka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Sněmovny by měl za SPOZ kandidovat v Královéhradeckém kraji zpěvák Daniel Hůlka. Navrhla to místní hradecká organizace strany a ve středu o tom informoval předseda hradecké organizace a místopředseda krajských zemanovců Zdeněk Podal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Daniel Hůlka v kampani podporoval Miloše Zemana.

Článek

Hůlka, který v prezidentské kampani podporoval Miloše Zemana, podle Podala kandidaturu přijal, a to jako nezávislý kandidát. Konkrétní podobu kandidátky pro sněmovní volby včetně pořadí kandidátů bude projednávat krajský výbor SPOZ 2. září. Ke konečnému schválení pak kandidátku dostanou předsednictvo a politická rada SPOZ.

Za zemanovce by měl v příštím roce v Hradci Králové kandidovat do Senátu také šéf tamní nemocnice Roman Prymlula. Strana rovněž předpokládá, že Prymula, který není členem SPOZ, podpoří její kandidáty již v podzimních sněmovních volbách.

„Profesor Prymula je silná osobnost. Vedle kandidatury do Senátu na Hradecku s ním počítáme také jako s lídrem kandidátky pro komunální volby v Hradci Králové v roce 2014,“ sdělil Podal. Prymula vede fakultní nemocnici od října 2009, kdy v jejím čele vystřídal pozdějšího ministra zdravotnictví Leoše Hegra (TOP 09). Prymula je také předsedou České vakcinologické společnosti.

V Královéhradeckém kraji již schválili svoji kandidátku sociální demokraté, které do sněmovních voleb povede poslankyně Hana Orgoníková. Jméno lídra již oznámila i TOP 09 – bude jím bývalý ministr zdravotnictví Heger. Krajskou jedničkou KSČM bude poslankyně Soňa Marková. Kandidátku KDU-ČSL povede předseda strany Pavel Bělobrádek. Další strany své kandidátky ještě neschválily.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Za ČSSD měla v minulosti kandidovat do Sněmovny herečka Kateřina Brožová. Následně však politické angažmá vzdala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám