Hlavní obsah

Za zemanovce kandidují v Libereckém kraji Felix Slováček a exministr Grégr

Kandidátku liberecké krajské organizace Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ) posílili hudební skladatel Felix Slováček, někdejší ministr průmyslu Miroslav Grégr či bývalý hejtman Stanislav Eichler. Lídrem SPOZ v kraji je bývalý fotbalista Jan Nezmar. Informoval o tom v pondělí předseda strany a trojka na kandidátce Jaroslav Masopust.

Foto: PRÁVO – Jan Handrejch

Klarinetista Felix Slováček

Článek

Třiaosmdesátiletý Grégr, který kandiduje ze 17. pozice, kandidátku uzavírá. V letech 1998 až 2002 působil jako místopředseda vlády a ministr v kabinetu Miloše Zemana. Údajně se také zasloužil o návrat současného prezidenta na politickou scénu.

Hudební skladatel, klarinetista a saxofonista Felix Slováček je pátým na kandidátce. Sedmdesátiletý umělec patřil mezi podporovatele Zemana při loňské volbě prezidenta.

Lídr kandidátky zemanovců pro Liberecký kraj byl zvolen už před několika dny, stal se jím fotbalista Jan Nezmar, jenž v současnosti působí jako sportovní ředitel FC Slovan Liberec a člen klubu fotbalových kanonýrů. Dvojkou je bývalý hejtman kraje za ČSSD z let 2008 až 2012 Stanislav Eichler, který je momentálně členem hnutí Pro sport a zdraví.

SPOZ kandidovala v Libereckém kraji už v roce 2010, tehdy její kandidátku vedla ředitelka základní školy ve Frýdlantu Věra Dunajčíková. Zemanovci dostali v kraji 3,91 procenta hlasů a byli úspěšnější než třeba zelení nebo KDU-ČSL. K zisku mandátu je ale v malém Libereckém kraji třeba nejméně deseti procent hlasů. Tuto hranici chtějí zemanovci letos podle Masopusta v kraji překonat.

Reklama

Výběr článků

Načítám