Hlavní obsah

Za slevy na dítě můžete ročně ušetřit až 11 a půl tisíce, lákají lidovci voliče

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Díky daňovým úlevám pro pracující rodiče by tito lidé mohli ročně ušetřit až 11 436 korun, slibují před volbami lidovci. Dosáhnout toho chtějí mimo jiné zvýšením slevy na poplatníka, kdy by se na dítě odečítala stejná částka jako na dospělého. Veřejnost bude strana o svých záměrech informovat prostřednictvím letáků, které připomínají peněženku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

„Roční přínos těchto slev může znamenat pro pracující rodiče až 11 436 Kč. Měsíční rozdíl v příjmech rodiny se dvěma dětmi může pak činit až 2957 Kč při průměrném příjmu otce a matky na rodičovské dovolené,“ upřesnil mluvčí KDU-ČSL Daniel Herman.

Kromě zvýšení slevy na poplatníka by k těmto částkám mělo pomoci také prosazení slev na DPH pro dětské zboží či obnovení společného zdanění manželů.

Foto: KDU-ČSL

Tuto finální část volebního programu nazývá KDU-ČSL rodičovskou peněženkou. Strana tak pokračuje v dlouhodobě prosazovaném programu podpory rodin. „Naším cílem není podporovat ty, pro které se děti staly zdrojem obživy na sociálních dávkách. Ale naopak ty, kteří poctivě živí své děti a investují do nich. Proto náš projekt rodičovské peněženky nejde cestou dotací, rodinných přídavků či dalších dávek v hotovosti, ale cestou daňových slev,“ uvedl k rodičovské peněžence předseda strany Pavel Bělobrádek.

Související témata

Svou vizi chce nyní KDU-ČSL představovat lidem prostřednictvím letáků, které složené připomínají zavřenou peněženku.

Reklama

Výběr článků

Načítám