Hlavní obsah

Za ODS může kandidovat Jihočech Doktor

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za občanské demokraty by mohl v nadcházejících předčasných volbách kandidovat Michal Doktor, který z ODS před časem odešel. Místopředsedkyně a volební tvář ODS Miroslava Němcová mu údajně takovou nabídku učinila a on ji zvažoval.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Doktor

Článek

„Paní Miroslava Němcová mne vyzvala ke kandidatuře za ODS. A já musím poctivě říci, že mi osud ODS lhostejný není. Není mi lhostejný především osud myšlenek a historické role, kterou představuje. Lídři ODS v mém kraji však svému okolí vyprávějí příběh o Michalu Doktorovi, který žebrá o místo na její kandidátce,“ napsal v pátek na svém facebookovém profilu Doktor.

Ten ODS opustil kvůli tomu, že se dnešní předseda Martin Kuba stal ministrem průmyslu. Kuba je, stejně jako Doktor, z jižních Čech.

Pravici chybí svornost, tvrdí Doktor

„Nic víc tolik nesvědčí o opakovaně chybujícím kódu myšlení a já činím toto prohlášení jen proto, abych bezpočtu vážených lidí, vně i uvnitř ODS, sdělil, že jsem tuto variantu zvažoval,“ píše dále Doktor.

„Nevidím řešení v zakládání nových a nových stran. České pravici chybí svornost. Nedojdeme-li k dohodě, nebudu v těchto volbách kandidovat,“ napsal Doktor, který je dnes členem hnutí Jihočeši.

Reklama

Související články

Klaus lavinu nestrhl, ODS cítí druhou šanci

Důvodem, proč bývalý prezident Václav Klaus nevyužije předčasných voleb do Sněmovny k návratu do vysoké politiky, je podle informací Práva jeho zklamání...

ODS se zalekla, kverulanty vyhazovat nebude

Když před časem deklarovaný „kmotr“ Tomáš Hrdlička nevybíravými slovy glosoval situaci v ODS, neváhala ho výkonná rada vyloučit. Stihla ji za to kritika od...

Výběr článků

Načítám