Hlavní obsah

Z promořování není cesty zpět, varuje Hamáček

Novinky, ren

Rozhodnutí o promořování populace by podle šéfa Ústředního krizového štábu Jana Hamáčka bylo zásadní změnou v politice státu a krokem, ze kterého není cesty zpět. Řekl to v pondělí na tiskové konferenci Ústředního krizového štábu v reakci na to, že o řízeném promořování populace koronavirem mluví ministr zdravotnictví Adam Vojtěch i jeho náměstek Roman Prymula.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vicepremiér, ministr vnitra a předseda Ústředního krizového štábu Jan Hamáček

Článek

„Potřebovali bychom populaci trochu promořit, já jsem na to změnil trochu názor,” uvedl Prymula v rozhovoru pro DVTV s tím, že poměrně značná část populace se již beztak promořuje a ministr zdravotnictví ho v tom podpořil.

Podle Hamáčka se ale zatím žádná odborná debata na toto téma nevedla, a pokud by se tak stalo, znamenalo by to zásadní změnu v politice státu.

Vojtěch: Uvolníme opatření a začne promořování obyvatel

Domácí

„Je to zásadní změna v politice státu. Pokud (Prymula) změnil názor, tak by asi bylo třeba, aby proběhla odborná diskuze. Je třeba to velmi vážně zvážit a podívat se kolem nás. Pokud toto rozhodnutí učiníme, tak to bude asi nejvážnějším rozhodnutím a není z něj cesta zpátky,” uvedl Hamáček po pondělním jednání štábu.

Dodal, že zemím, které se touto cestou vydaly, jako například Velká Británie, se to neosvědčilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám