Hlavní obsah

Z matematiky propadla pětina maturantů

• Aktualizováno
Právo, jim

Povinně volitelnou zkoušku z matematiky nezvládlo 20,6 procenta maturantů, kteří se v řádném jarním termínu k maturitě dostavili. V druhém volitelném předmětu - cizím jazyce - byli prvomaturanti úspěšnější. Nejlépe si vedli v češtině. Informovalo o tom ve středu ministerstvo školství.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Studenti Obchodní akademie na pražských Vinohradech při zkoušce z češtiny

Článek

„Neúspěšnost v didaktickém testu z matematiky je srovnatelná s loňským rokem, potvrzuje dlouhodobější problém v této oblasti, kterým se ministerstvo intenzivně zabývá. Proto ministerstvo podpořilo několik projektů zaměřených na výuku matematiky a přírodovědných oborů,“ konstatoval Patrik Kubas z ministerského tiskového odboru.

Test z cizího jazyka si bude muset zopakovat 2,6 procenta studentů. Angličtinu nezvládlo 2,4 procenta maturantů, španělštinu 1,7 procenta, ruštinu 0,9 procenta. Nejvíce studentů maturujících z cizího jazyka vyhořelo na němčině, a to 7,7 procenta, zato v případě francouzského jazyka uspěli všichni maturanti.

U didaktického testu češtiny propadlo jen 1,9 procenta maturantů.

Ke zkoušce se nedostavilo kolem 11 procent studentů z celkového počtu 90 500 maturujících v řádném termínu.

Podrobnější informace k výsledkům maturit zatím ministerstvo nezveřejnilo. Cermat ve středu rozeslal výsledky didaktických testů do škol, nejpozději ve čtvrtek je budou znát všichni studenti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám