Hlavní obsah

Výzvu Milionu chvilek podepsalo od soboty přes sto tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výzvu, kterou v sobotu představil spolek Milion chvilek a která obsahuje trojici obecně platných bodů pro rozvoj země, podepsalo do pondělního dopoledne na webu již přes 113 tisíc lidí. Cílem Milionu chvilek je dosáhnout alespoň 150 tisíc podpisů.

Záznam: Demonstrace na LetnéVideo: Novinky.cz/ ČTK/ Milion chvilek, .

 
Článek

Výzva byla vyhlášena na závěr sobotní demonstrace na Letné, které se zúčastnilo podle různých odhadů 250 000 až 300 000 lidí. Podle spolku má být pozitivně orientovaná a nezávislá na konkrétních politicích. Signatáři se připojují ke třem bodům. Chtějí politiky, kteří respektují demokratická pravidla a instituce či nejsou ve střetu zájmů. Chtějí být občany, kteří se zajímají o stav společnosti, a chtějí žít v zemi, v níž se daří svobodě a spravedlnosti.

„Čím více lidí výzvu podepíše, tím větší a lepší hlídací pes politiků budeme. Tím lépe budeme moci bránit demokracii. A tím větší bude souhrnný pozitivní dopad našich chvilek na celou naši společnost,” uvedl předseda Milionu chvilek Mikuláš Minář.

Statisícová demonstrace na Letné zachycená v 18 sekundách

Domácí

Na webu spolku mohou lidé také najít třicet příkladů různých občanských aktivit, například sledování důvěryhodných médií, vedení dialogu, účast na veřejně prospěšných akcích či demonstracích, vytváření místního společenství či podpora neziskových organizací.

Kromě nové výzvy na webu stále zůstala petice za odstoupení Babiše, jež byla spuštěna loni 25. února a cílem bylo získat milion podpisů. Dosud ji podepsalo přes 433 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Letná dala Babišovi ultimátum do konce roku

Pod heslem Letná 2 – znovu za demokracii se v sobotu odpoledne na Letenské pláni v Praze konala další demonstrace, kterou pořádal spolek Milion chvilek....

Výběr článků

Načítám