Hlavní obsah

Vysvědčení pro Zemana: tři mínus

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skandály prezidenta Miloše Zemana v poslední době způsobily, že se od něj odvrátila třetina jeho voličů. Vyplývá to ze šetření „Trendy Česka“, které pro Českou televizi připravila společnost TNS Aisa. Podle něj by účastníci průzkumu v průměru ohodnotili současnou hlavu státu známkou tři mínus.

Foto: David Ryneš, Novinky

Jak byste ohodnotili Miloše Zemana

Článek

Šetření ukázalo, že 23 procent Zemanových voličů ze druhého kola prezidentské volby by dnes dalo přednost jeho protikandidátovi Karlu Schwarzenbergovi, deset procent by nešlo k volbám vůbec.

Na škále školního známkování by prezident dostal výborné hodnocení od pouhých šesti procent respondentů, naopak čtvrtina by ho ohodnotila čtyřkou, od stejného počtu zúčastněných by dostal rovnou pětku.

Foto: David Ryneš, Novinky

Miloš Zeman ztratil třetinu svých voličů

Více než pětina účastníků pak souhlasí s tvrzením, že Zeman vytváří dobrý obraz České republiky v zahraničí, dvacet sedm procent lidí si myslí, že vhodně reprezentuje svůj úřad. Podle dvou pětin je Miloš Zeman prezidentem všech občanů ČR.

Anketa

Jakou byste dali prezidentovi Zemanovi známku?
Jedničku
36,5 %
Dvojku
5,1 %
Trojku
2,6 %
Čtyřku
5,7 %
Pětku
50,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 32363 čtenářů.

Související téma

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman předal při příležitosti státního svátku 28. října 2013 nejvyšší státní vyznamenání.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám