Hlavní obsah

Vysušená příroda se deště nedočká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrné teploty a málo srážek, tak by se dal charakterizovat výhled počasí od 20. dubna do 17. května, který v sobotu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. S letními teplotami se můžeme rozloučit, v noci se rtuť teploměrů může pohybovat kolem nuly.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejvíce se ochladí hned po víkendu, teploty klesnou až k 11 stupňů Celsia. Postupně by se měly pomalu zvyšovat. Přesto ale následující čtyři týdny budou teplotně průměrné až slabě podprůměrné.

„Po ochlazení, které nastane začátkem předpovědního období, se teploty vzduchu budou pozvolna zvyšovat, ale týdenní průměry by neměly převyšovat obvyklé hodnoty pro danou roční dobu,” uvedli meteorologové.

Slunce si užijeme dosyta, pršet stále nebude

Počasí

V týdnu od 27. dubna by se měly přes den pohybovat okolo 18 °C s maximem do 21 °C. Další týdny budou podobné. V noci rtuť teploměru vyšplhá maximálně k 5 stupňům Celsia. Průměrné teploty se pro přelom dubna a května pohybují mezi 11,1 až 13,4 °C.

Sucho se bude podle předpovědi zřejmě dále prohlubovat. „Z hlediska celkového množství srážek by mělo být období jako celek slabě podprůměrné. První týden meteorologové očekávají velmi suchý a srážky se pravděpodobně vyskytnou až v závěru týdne,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Zbývající tři týdny budou srážky sice přibývat, ale žádný vydatný déšť meteorologové nepředpokládají. Nejvíce bude pršet začátkem května, ovšem v intervalu normálních hodnot, které jsou pro dané období mezi 43 až 66 mm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám