Hlavní obsah

Vysoké teploty jsou pryč, příští týden se objeví i přízemní mrazíky

Vysoké teploty, které byly po celé léto a ještě i tento týden, jsou nejspíš definitivně pryč. Vyplývá to z výhledu pro následující čtyři týdny, který v sobotu zveřejnili meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ještě v pátek padaly teplotní rekordy, v Polabí naměřili přes 31 stupňů Celsia. Takové počasí už se v dohledné době nevrátí. Přelom týdne bude větrný a teploty výrazně spadnou.

„Celé období od 24. září do 21. října bude teplotně průměrné. První dva týdny vychází jako teplotně průměrné až podprůměrné. Začátek prvního týdne bude studený, maximální denní teploty budou do 14 stupňů Celsia, ve druhé polovině pracovního týdne vystoupí k 20 stupňům Celsia,“ uvádějí meteorologové ve své zprávě.

Minimální noční teploty budou většinou kolem 6 stupňů, uprostřed příštího týdne budou klesat ke 2 stupňům Celsia. „Místy se vyskytnou přízemní mrazíky,“ doplňují meteorologové.

Ostatní dva týdny budou teplotně průměrné až slabě nadprůměrné, týdenní maxima budou kolem 15 stupňů.

„Srážkově očekáváme celé období průměrné až podprůměrné. Nejvíce srážek by mělo spadnout ve druhém týdnu období s průměrným týdenním úhrnem pro ČR kolem 12 mm. Pravděpodobně nejméně srážek spadne v prvním a posledním týdnu, kolem 4 mm,“ píše se ve zprávě.

Reklama

Výběr článků

Načítám