Hlavní obsah

Vysoké teploty doprovodí bouřky a déšť, na víkend se ochladí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Česká republika má před sebou několik dní s příjemnými letními teplotami, ovšem s občasným deštěm a bouřkami. Zatímco do čtvrtka se bude rtuť teploměrů pohybovat kolem 25 stupňů, od pátku se ochladí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí bude pokračovat příjemné počasí, které v České republice panovalo po oba víkendové dny. Na většině území bude převážně polojasno nebo skoro jasno. Odpoledne může místy přibývat oblačnost a ojediněle se vyskytnou dešťové přeháňky nebo bouřky. Teploty vyšplhají na 24 až 28 stupňů Celsia.

Úterní den bude zpočátku ještě polojasný, postupně však bude od jihovýchodu přibývat oblačnosti na oblačno až zataženo. Zejména v jižní části republiky bude pršet, vyskytnout se mohou i bouřky. "Mohou být ojediněle silné, doprovázené čerstvým větrem a krupobitím, ale nejspíš ne přívalové," řekla Honsová. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 21 až 25 stupni, na severu země mohou vystoupat až na 27 stupňů.

Polojasno a skoro jasno bude také ve středu, ale i v tento den by lidé neměli zapomínat na deštníky. Odpoledne se totiž objeví při zvětšené oblačnosti přeháňky, ojediněle i bouřky. Teploty ale budou vysoké, odpoledne kolem 22 až 26 stupňů.

Vysoké teploty budou převažovat ještě ve čtvrtek. Vyhoupnou se k 21 až 25 stupňům. Přes den bude ale oblačno až polojasno, občas s deštěm nebo přeháňkami. Ojediněle se mohou vyskytnout bouřky.

"Od pátku by k nám od severu měl proniknout o něco chladnější vzduch," uvedla Honsová. V pátek i o víkendu se tak odpolední teploty budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni, ráno mezi 11 až 6 stupni. Obloha bude polojasná až oblačná, místy s dešťovými přeháňkami. Ještě v pátek se mohou vyskytnout bouřky.

Reklama

Výběr článků

Načítám