Hlavní obsah

Vysoké školy se otevřou 24. května, oznámil Arenberger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle ministra zdravotnictví Petra Arenbergera (za ANO) se vysoké školy otevřou 24. května. Řekl to ve čtvrtek na sněmovním výboru pro zdravotnictví.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nový ministr zdravotnictví Petr Arenberger

Článek

„Znáte mě, že nerad říkám data, ale tady ho pro vás prozradím, a to je 24. května, kdy bychom chtěli vysoké školy otevřít,“ uvedl.

Některé z nich však budou mít v té době již zkouškové období.

Načasování návratu do SŠ není ideální, ve stejný den začnou maturitní testy, reagují ředitelé

Věda a školy

Arenberger tak reagoval na dotaz Olgy Richterové (Piráti), která podotkla, že se na vysoké školy zapomíná ve stínu toho, že se brzy začnou pořádat akce do tisíce diváků. „Jak to bude s vysokými školami,“ ptala se.

Ministr Arenberger na zdravotním výboru

Domácí

Od 24. května, pokud to vývoj epidemie dovolí, rovněž podle posledních zpráv skončí rotační vyučování na druhém stupni v celém Česku. Všude tento den začne i teoretická výuka na středních školách, a to bez střídání.

Již v pondělí se však dostanou do lavic všichni žáci druhého stupně v sedmi krajích s lepší epidemickou situací, konkrétně v Královéhradeckém, Karlovarském, Plzeňském, Středočeském, Libereckém, Pardubickém kraji a v Praze. Ten den rovněž skončí rotační výuka všem žákům prvního stupně ZŠ.

Na školy v přírodě mohou třídy vyrazit od 31. května.

Reklama

Výběr článků

Načítám