Hlavní obsah

Výraznější ochlazení přijde nejdříve koncem ledna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhled počasí na následující čtyři týdny slibuje průměrné až mírně nadprůměrné teploty. Nejasná situace je prozatím ohledně vývoje na přelomu ledna a února, kdy se může podle meteorologů jak oteplit, tak výrazněji ochladit. V sobotu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Nejteplejší z období příštích čtyř týdnů bude první týden (6. - 12. ledna), který bude teplotně nadprůměrný. Bude tak pokračovat teplé počasí, které v ČR převládalo od Vánoc. Druhý týden předpovědního období (13. - 19. ledna) předpokládáme teplotně průměrný až slabě nadprůměrný,” uvádí výhled.

Období od 20. do 26. ledna by mělo být teplotně průměrné. „Výrazně nejistá je předpověď na poslední týden (27. ledna až 2. února), který vychází nejpravděpodobněji jako průměrný, nelze však v tomto týdnu vyloučit jak oteplení, tak i výraznější ochlazení,” očekávají meteorologové.

Srážkově by celé období mělo být spíše průměrné. Poslední dva týdny však mohou být i mírně nad normálem.

Z hlediska dlouhodobých statistik je průměrná teplota v uvedeném období minus 1,5 stupně Celsia, průměrný srážkový úhrn odpovídá 34 milimetrům.

Reklama

Výběr článků

Načítám