Hlavní obsah

Vydírání? Paroubek podal trestní oznámení na manželku

Praha

Obvodní soud pro Prahu 5 měl ve středu řešit výši výživného na dceru někdejšího předsedy vlády Jiřího Paroubka, který se rozvádí se svou manželkou Petrou. Ta však k soudu nedorazila, údajně kvůli nemoci. Jednání tak bylo odročeno na konec února. Paroubek se u soudu nechal slyšet, že podal na manželku trestní oznámení.

BEZ KOMENTÁŘE: Jiří Paroubek k odročenému jednáníVideo: Novinky

 
Článek

Jednání bylo odročeno po několika málo minutách, protože se z něj Petra Paroubková prostřednictvím svého právního zástupce omluvila. „Má na to nějakou lékařskou zprávu z fakultní nemocnice Bulovka, to říkám úmyslně, tak je odročeno,“ komentoval Paroubek.

Ještě před jednáním ale uvedl, že podal na manželku trestní oznámení. „V posledních týdnech jsem podal oznámení na svoji budoucí bývalou ženu pro vydírání,“ uvedl Paroubek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý premiér Jiří Paroubek na chodbě Obvodního soudu pro Prahu 5, který se 5. prosince 2018 zabýval jeho příjmy. Případ souvisí s rozvodem Jiřího a Petry Paroubkových.

Paroubková právě v souvislosti s výživným na dceru v srpnu prohlásila, že měl Paroubek „nelegální milionové příjmy, které nechodily přes účet“. Soud svěřil dceru Paroubkových do péče matky, ta ale nesouhlasí s výší alimentů, které soud vyčíslil na deset tisíc měsíčně.

Konferenciér Soukup

Policie prohlášení Paroubkové prověřovala, v listopadu ale uvedla, že se jím nadále zabývat nebude. „Jsem především rád, že policie se vyjádřila, jak se vyjádřila, tedy že v mých financích nejsou žádné nesrovnalosti a že ta tvrzení mojí budoucí bývalé manželky jsou lživá,“ podotkl Paroubek.

Bývalý premiér také podle svých slov podal dvě stížnosti k televizní radě na majitele televize Barrandov Jaromíra Soukupa. „Pan Soukup v poslední době v televizi Barrandov řádí,“ uvedl Paroubek s tím, že celou věc předal svému právníkovi.

„Jsou to velmi vážné věci, pomluvy, lži, polopravdy. Každý týden přibývají nové a nové lži a nové útoky na moji osobu od konferenciéra Soukupa, tak zatím nebylo možné ty věci uzavřít,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám