Hlavní obsah

Vydatný déšť bude pokračovat až do středečního rána, upřesnili meteorologové

• Aktualizováno
Novinky, jas

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý upřesnil výstrahu před vydatným deštěm. Meteorologové očekávají, že do noci na středu by se měly silné deště vyskytovat v severních a středních Čechách, části východních Čech, na Českomoravské vrchovině a v jižní polovině Moravy. V některých oblastech očekávají rovněž vzestup hladin menších toků.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR od pondělní 22. hodiny do úterního dopoledneVideo: ČHMÚ

 
Článek

„V severních a středních Čechách, části východních Čech, na Českomoravské vrchovině a v jižní polovině Moravy naprší většinou 20 až 60 milimetrů za 24 hodin,” uvedl ČHMÚ s tím, že v jihozápadní polovině území budou v úterý srážky zvolna slábnout. Ve zbytku republiky by měl déšť ustávat ve středu ráno.

Déšť bude zvedat i hladiny menších toků. Meteorologové předpokládají, že Svratka, Svitava a menší toky, zejména na severozápadě Čech, mohou krátkodobě překročit úroveň prvního stupně povodňové aktivity.

Za nynějšími srážkami je zvlněné frontální rozhraní s ním spojené srážkové pásmo, které prakticky bez pohybu setrvává nad naším územím.

Meteorologové uvedli, že za uplynulých 24 hodin napršelo místy i více než 60 milimetrů srážek. Nejvíce pršelo v okresech Brno-venkov, Vyškov a v oblasti Krušných hor.

Reklama

Výběr článků

Načítám