Hlavní obsah

Chemičkou v Litvínově otřásl výbuch, čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litvínov
Aktualizováno

V chemickém závodě v Litvínově byli při výbuchu ve středu krátce před půlnocí zraněni čtyři lidé. Jeden z nich musel být vrtulníkem převezen do nemocnice v Praze. Po explozi vypukl požár, který se hasičům podařilo zastavit, oznámil Orlen Unipetrol na Twitteru. Po šesté hodině ranní byl požár téměř uhašen.

Foto: Hasiči Meziboří/Facebook

Požár v litvínovské chemičce

Článek

„Výrobní jednotka byla z preventivních důvodu odstavena,“ píše firma na Twitteru. Příčinou výbuchu byla „technická závada na hydrokrakovací jednotce“.

Po šesté hodině mluvčí firmy Pavel Kaidl sdělil, že požár je téměř uhašen a hasiči kontrolují požářiště termokamerou. "Během dne budeme zjišťovat rozsah poškození, příčinu nehody určí zahájené vyšetřování," doplnil. Obyvatelům okolních měst a obcí se omluvil za způsobené nepříjemnosti. Jejich bezpečí ani životní prostředí podle mluvčího ohroženo nebylo.

Hasiči rovněž provedli měření škodlivin v ovzduší s negativním výsledkem.

Skupina Orlen Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů, zejména plastů a hnojiv.

Do skupiny Orlen Unipetrol spadají rafinerie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám