Hlavní obsah

Výbor doporučil změnit územní plán v Letňanech

Právo, ČTK, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbor pražského zastupitelstva pro územní rozvoj ve středu doporučil změnit územní plán v Letňanech na pozemcích, o něž projevoval zájem premiér Andrej Babiš (ANO) pro projekt vládní čtvrti. Stát a hlavní město však dosud nedoladily společné memorandum k věci.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Pozemek (v popředí) v pražských Letňanech na snímku pořízeném 30. ledna 2019. Pozemek by chtěl premiér Andrej Babiš získat od Prahy a postavit na něm kanceláře pro státní úředníky.

Článek

Podle náměstka primátora Petra Hlaváčka (Spojené síly, za TOP 09) má u letňanské stanice metra vzniknout multifunkční čtvrť s nejvýše pětipodlažními domy a rezervou pro novou moderní nemocnici. Podkladem se stane územní studie.

„Je to velmi kultivovaná zástavba, která bude připravována mnoho let, a jistě dojde i k upřesnění toho státního záměru,“ řekl Hlaváček. Změna územního plánu je v úplně první fázi podnětu, schvalovat by ho měli zastupitelé.

Zátah v Letňanech probíhal do rána, policisté z NCOZ zabavili nebezpečné chemikálie

Krimi

Do rozvojového území Letňany–Kbely patří i soukromé pozemky, novou čtvrť tam plánuje stavět PPF tragicky zesnulého nejbohatšího Čecha Petra Kellnera na místě nynějšího sportovního letiště a transformace čeká i areál Avie Letňany. Zájem státu potvrdila šéfka Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových Kateřina Arajmu.

Dostálová: Stavební povolení zrychlí

Ekonomika

Připravované memorandum mezi státem a městem podle ní počítá s tím, že podmínkou pro výstavbu bude dokončená severní část vnějšího okruhu a posílení kapacity železnice. Zároveň se stát zaváže městu přispět 60 miliardami korun na stavbu vnitřního okruhu.

Reklama

Výběr článků

Načítám