Hlavní obsah

Vyber peníze, jde po tobě policie, varovali prý politika obvinění v kauze Vidkun

V kauze Vidkun, která se týká úniků informací a ovlivňování trestních kauz, se vedle doposud obviněných osob objevilo další jméno. Jde o Martina Majora (ODS), který je náměstkem olomouckého hejtmana. Vyšetřující policisté jej prověřují kvůli vazbám na dvojici obviněných - náměstka ředitele olomoucké krajské policie Karla Kadlece a podnikatele Ivana Kyselého. Upozornil na to server Neovlivní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Major na archivním snímku

Článek

Kadlec s Kyselým měli Majora upozornit, že se policie zajímá o transakce na jeho účtu, konkrétně o dva vklady v celkové výši půl miliónu korun.

Podle policejních odposlechů, na něž se server odvolává, měl Kadlec Kyselého na schůzce varovat, že policie toky peněz monitoruje a mohla by je nechat obstavit. Podnikatel měl v této souvislosti Majora upozornit, aby peníze vybral. Doporučil mu prý rovněž, jak s nimi dále naložit.

Major serveru uložení peněz i jednání s Kyselým potvrdil. Finance označil za půjčku od rodičů s tím, že s nimi dále nic nedělal a doporučení bral za „hospodské tlachání”. Ničeho nezákonného se prý nedopustil.

Okresní soud v Ostravě vzal ve čtvrtek do vazby vedle Kadlece a Kyselého i šéfa hospodářské kriminálky Radka Petrůje. Hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD) je vyšetřován na svobodě.

Dva muži byli obviněni ze zneužití pravomoci úřední osoby, jeden z nich navíc i pro přijetí úplatku. Třetí je stíhán kvůli podezření z účasti na zneužití pravomoci úřední osoby a čtvrtý z obviněných je stíhaný pro podplacení.

Rozbořil a Petrůj si proti obvinění podali stížnost. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám