Hlavní obsah

Vy nás, my vás. Chcípl PES zahájil demonstraci, kterou chce blokovat vládě objekty

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Iniciativa Chcípl PES svolala na páteční odpoledne na pražskou Malou Stranu demonstraci. Kritici vládních opatření chtějí blokovat některé objekty, neboť jim vadí, že vláda svými opatřeními omezuje život v ČR.

Živě: Protest proti vládním opatřením iniciativy Chcípl PESVideo: ČTK

 
Článek

Iniciativa vzniklá kolem nespokojených restauratérů svolala protest na 15. hodinu pod heslem: „Když nás chtějí zavřít, zavřeme my je”. Demonstrace má probíhat do 18 hodin.

Foto: Novinky

Protest proti vládním opatřením iniciativy Chcípl PES

Sraz účastníků je na Klárově nedaleko Strakovy akademie, která je sídlem vlády. Odtamtud lze dojít i k některým ministerstvům a oběma parlamentním komorám.

Vnitro: Hospodští si nemohou ohýbat opatření, jak se jim zachce

Domácí

Lidem, kteří se do metropole nedostanou, iniciativa doporučila, aby jejím prostřednictvím zaslali vládě vzkaz. „Zajděte se svými přáteli kdykoliv od 15:00 k vaší hospůdce nebo na nějaké památné místo a společně nám zašlete foto se vzkazem pro tuto vládu,” uvedla iniciativa.

Foto: Novinky

Protest proti vládním opatřením iniciativy Chcípl PES

Ta již dříve aktivizovala provozovatele restaurací, kteří se rozhodli otevřít své podniky s tím, že jde o politické buňky, protože podle iniciativy politická jednání mají z vládních protiepidemických nařízení výjimku. Ministerstvo vnitra takovýto výklad odmítlo a policie v otevřených podnicích až na výjimky zasahovala.

Kontrola si posvítí na „slepotu” teplických policistů

Domácí

Vláda jako součást opatření proti šíření koronaviru uzavřela restaurace už loni na jaře, ke stejnému kroku sáhla v polovině října. Zákaz od té doby s výjimkou krátkého období před Vánocemi trvá dodnes. Restaurace mohou pouze prodávat jídlo a nápoje z okénka a bojují o přežití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám