Hlavní obsah

Všechno jezdí jinak. Opravy překopaly v Praze schéma tramvajové dopravy

– Praha
Novinky, jas

Série oprav v centru Prahy od čtvrtka výrazně změnila provoz tramvají v metropoli. Cestující se musí připravit na to, že polovina linek nejezdí po svých obvyklých trasách a jen některé úseky jsou obsluhovány náhradní autobusovou dopravou. Část linek je úplně zrušena, jiné nezajíždějí do centra.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Linky 2 a 5 momentálně nejezdí, linky 4, 9, 10, 11, 13, 15, 16, 18, 22, 24 a 42 jezdí částečně po jiných trasách. Zavedeny naopak byly tramvajové linky 30, 32 a 33.

Jedním z důvodů těchto změn je skutečnost, že až do 20. srpna je přerušen provoz tramvají v úseku Lazarská - Újezd kvůli opravě mostu v Divadelní ulici. Tramvaje tak například nejezdí po Národní třídě. Uzavření jednoho z páteřních úseků se dotkne celkem 13 linek, přičemž některé jsou zrušeny, další odkloněny.

Náhradní autobusová doprava není v tomto  případě zavedena.

Podstatná je rovněž skutečnost, že centrálním přestupním bodem nočních linek je po dobu opravy namísto Lazarské zastávka Karlovo náměstí.

Foto: DPP

Schéma výluky na Národní třídě

Další citelnou výlukou je přerušení provozu mezi zastávkami I. P. Pavlova - Muzeum - Flora - Olšanské hřbitovy. Z důvodu opravy vodovodu je v tomto úseku provoz přerušen do 7. srpna. Tramvaje tak nejezdí po části Vinohradské ulice.

V tomto případě se výluka dotkne devíti tramvajových a trojice autobusových linek. O náhradní dopravu se vedle metra postarají autobusové linky X11 a X16.

Foto: DPP

Schéma výluky na Vinohradské

Do soboty 17. července je kvůli filmovému natáčení přerušen provoz tramvají v oblasti náměstí Republiky. Ze stejného důvodu neprojedou od soboty do pondělí  tramvaje ani kolem právnické fakulty.

Od 21. července do 8. srpna nepojedou tramvaje ani mezi zastávkami Otakarova a Koh-i-noor. Důvodem je dokončení opravy železničního mostu přes Otakarovu.

Výluka se dotkne sedmi tramvajových a tří autobusových linek. Náhradní dopravu zajistí autobusy X7.

Foto: DPP

Schéma výluky v Otakarově

Reklama

Výběr článků

Načítám