Hlavní obsah

Vraťme Česko do top 10 zemí světa, burcoval Fiala

– Praha
Právo, Jan Martinek

Letošní volby budou střetem světa aktivních a pracovitých lidí a světa z Okresu na severu, pomohl si v pondělí předseda ODS Petr Fiala přirovnáním k normalizačnímu seriálu v závěru kampaně jeho strany. Podle něj by se Česko mělo vrátit mezi deset nejrozvinutějších zemí světa.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda ODS Petr Fiala s bývalým pražským primátorem Bohuslavem Svobodou ukončili předvolební kampaň.

Článek

Fiala uvedl, že chce navázat na odkaz úspěšného meziválečného Československa, které bude v říjnu slavit sté výročí založení. „První republika patřila do skupiny desíti nejrozvinutějších zemí světa. Pojďme vrátit ČR do top 10, mezi deset nejlepších zemí,“ řekl Fiala spolustraníkům.

ODS uzavírala kampaň do podzimních komunálních a senátních voleb na pražské Občanské plovárně, kde měl Fiala projev. V něm označil ODS za nejsilnější alternativu k vládní ANO a ČSSD.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Fiala přednesl svojí řeč na poslední předvolební akci ODS

„Propojení vládní, ekonomické a mediální moci rozjelo kampaň opakovaných restartů, opakovaných slibů a opakované mlhy snů,“ kritizoval Fiala v projevu současný kabinet. Fiala také odmítl „experimenty a novotvary v nových šatech“ a vyzval přihlížející, aby nevyměnili svobodu a demokracii za přísliby koblih s třešněmi, v narážce na ANO a KSČM. „Nenechme ANO, KSČM a SPD ovládnout celou zemi,“ řekl v projevu.

Závěru kampaně se zúčastnil i bývalý poslanec hnutí Úsvit Marek Černoch, který po rozpadu Úsvitu vstoupil do ODS a kandiduje ve středočeské Hostivici.

Reklama

Výběr článků

Načítám