Hlavní obsah

Vojtěch definitivně kývnul. Bude znovu ministrem zdravotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adam Vojtěch přijal nabídku premiéra Andreje Babiše stát se znovu ministrem zdravotnictví. V úterý večer to oznámil na Twitteru. Zaměřit se chce na dořešení covidu a na zákony důležité pro pacienty.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Adam Vojtěch (ANO) se stane staronovým ministrem zdravotnictví

Článek

„Jdu do toho s obrovskou pokorou a respektem, jako před třemi lety. Přál bych si situaci zklidnit a zaměřit se nejen na dořešení covidu, ale také dotáhnout zákony, které jsou pro pacienty důležité,” uvedl Vojtěch.

Vojtěch už svůj návrat potvrdil v úterním rozhovoru pro Novinky. Komentoval jej slovy, že to tak „mělo být”. „Není to nic po čem jsem toužil,” podotkl.

Doplnil, že ze střídání ministrů není šťastný a že pro resort to nebylo optimální. „Proto jsem si nakonec řekl, že na ministerstvo půjdu,” dodal. Ve funkci nahradí Petra Arenbergera (za ANO).

Vojtěch: Není to nic, po čem jsem toužil

Domácí

Prezident Miloš Zeman v úterý odpoledne uvedl, že souhlasí se jmenováním Vojtěcha ministrem zdravotnictví. Jmenovací dekret podepíše ve středu, poté bude Vojtěch uveden do funkce ministra.

Reklama

Výběr článků

Načítám