Hlavní obsah

Vodrážka: Topolánkův výrok o blbovi z Horní Dolní nebyl o mně

– Praha
Právo, Lukáš Bek

Místopředseda ODS David Vodrážka uvedl na pravou míru svůj výrok o eventuálním požadavku strany na odškodnění ze strany státu za zmařenou volební kampaň. Podle něj šlo pouze o akademickou debatu na téma co by kdyby. Občanští demokraté prý od státu žádné peníze požadovat nebudou. Výrok předsedy Topolánka o blbovi z Horní Dolní, jej prý neurazil.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Místopředseda ODS David Vodrážka

Článek

Mirek Topolánek v souvislosti s vašimi slovy na Frekvenci 1 o možném požadavku státního odškodnění ODS za zmařenou volební kampaň řekl: „To byste příště mohli citovat blba z Horní Dolní a vydávat jeho slova za názor ODS.“ Neurazilo vás to?

Já myslím, že toto vyjádření bylo asi v nějakém čase, kdy na něco reagoval. Já nevím, jak to bylo myšleno, jestli to bylo myšleno tak, že dejme tomu si neověřili tu informaci, ale já to neberu osobně a nemyslím si, že by to bylo na mě.

Celé grémium ODS se od vašeho výroku distancuje. Znamená to, že v nejužším vedení strany nefunguje komunikace?

Vůbec to tak není. Šlo o můj názor na výrok o možnosti žádat po státu peníze za zmařenou kampaň, který zazněl v otázce. Já jsem k tomu řekl, že to je jedna z možných variant, protože my budeme vyčíslovat finanční prostředky, které jsme vložili do kampaně, a že jedna z možností, o které musíme uvažovat, je tato.

To, že budeme požadovat něco po státu, je opravdu nešťastná interpretace, protože my po státu nic požadovat nebudeme. I já jsem řekl, že žádné projednání ve vedení ODS na toto téma vůbec neproběhlo. Byla to prostě jedna z úvah na téma, jak se vypořádat s finanční ztrátou. To, co se kolem toho nabaluje, je bouře ve sklenici vody, když se z toho dělá něco víc, než to ve skutečnosti je.

Nicméně přirovnání k arbitráži, kterou pak zaplatí lidé, jste uvedl.

Já jsem na ten dotaz řekl, že v případě, že by soud proběhl, tak by náhrada šla ze státního rozpočtu. A to je rozpočet všech lidí. Ale to byla opravdu akademická debata na téma, co by kdyby. Ale v žádném případě to není tak, že ODS bude něco podávat. To, co se kolem toho potom rozpoutalo, se zpátky vzít nedá. Nebylo to ani takto myšleno.

Reklama

Výběr článků

Načítám