Hlavní obsah

Vlaky na koridoru nabírají až hodinu zpoždění. Musí objíždět vykolejený stroj

• Aktualizováno

Vlaky na hlavním koridoru na Kolínsku zastavilo ve středu ráno vykolejení stroje používaného při stavbě na železnici. Rychlíky místo nehody v úseku Poříčany – Pečky objíždějí přes Nymburk, a nabírají proto zpoždění půl hodiny až hodinu. Provoz na trati by měl být omezen celé dopoledne.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lokální spoje se zastavily úplně, zavedena byla náhradní autobusová doprava. Vyplývá to z informací Českých drah a státní Správy železnic. Omezení se dotklo řady spojů, včetně rychlíků mezi Prahou a Brnem, Luhačovicemi nebo Břeclaví.

Provoz zastavila po 05:00 nehoda stroje na stavbě na trati. Provoz Poříčany – Pečky musel být od 05:08 zastaven z důvodu vykolejení jednoho vozu pracovního stroje na stavbě Velim – Poříčany. Provoz ve směru na Sadskou zůstal zachován.

Vlaky jezdí odklonem přes Nymburk. Tato trať je navíc v rekonstrukci a je v některých úsecích průjezdná pouze po jedné koleji. Zpoždění vlaků postupně narůstají, kolem osmé hodiny byla až hodinu.

Kvůli vedení dálkových spojů přes Nymburk musí se zpožděním počítat i cestující na trati z Lysé nad Labem, respektive Milovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám