Hlavní obsah

Vinohradskou nemocnici povede dermatolog Arenberger

Novinky, jas
Aktualizováno

Novým ředitelem Fakultní nemocnice Královské Vinohrady jmenoval v úterý ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) dermatologa Petra Arenbergera. Stávající přednosta dermatovenerologické kliniky uspěl ve výběrovém řízení.

Foto: archiv, Právo

Dermatolog Petr Arenberger na archivním snímku

Článek

Arenberger se funkce ujme od prvního října.

„Respektuji doporučení výběrové komise, jejíž členové rozhodli poměrně jednoznačně. Dle mého názoru Petr Arenberger, jako pracovník zdejší fakultní nemocnice, ve které byl zaměstnán přes třicet let, z toho několik let byl i ve vedení, má dostatečné množství zkušeností a dobré předpoklady pro funkci ředitele nemocnice,” uvedl ministr k novému řediteli.

Od Arenbergera chce, aby se zaměřil na nákupy zdravotnického materiálu i rozvoj kvality zdravotní péče a zlepšení pracovních podmínek zaměstnanců.

Arenberger je přednostou dermatovenerologické kliniky od roku 2001. Od roku 2002 byl náměstkem ředitele pro vědu a výzkum. Je místopředsedou České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Změnu v čele nemocnice resort avizoval již na jaře, neboť dosavadní ředitel Robert Grill se s ohledem na svůj věk rozhodl odejít z funkce. Nemocnici vedl od roku 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám