Hlavní obsah

Víkend už bude ledový

Novinky, jas

Chladné počasí, které v minulých dnech ukončilo dosavadní mírnou zimu, se bude dále prohlubovat a o víkendu se dočkáme i ledových dnů, při nichž se teplota nedostane nad bod mrazu. I nadále se bude vyskytovat slabé sněžení s úhrny do pěti centimetrů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Patrick Semansky, ČTK/AP

Článek

Občasné slabé sněžení se bude vyskytovat i v průběhu čtvrtečního odpoledne. Pouze na jihu a západě Čech by se mělo jednat o srážky smíšené. Objevovat se mohou i mrznoucí mlhy a náledí.

V pátek bude převládat velká oblačnost, místy se slabým sněžením. Odpolední teploty budou kolísat mezi minus dvěma a dvěma stupni, ranní minima se dostanou k minus pěti stupňům.

V sobotu bude oblačnosti méně, převládat bude oblačno až polojasno s občasným slabým sněžením zejména na západě republiky,” konstatovala Honsová. Ranní teploty klesnou na minus šest až minus deset stupňů, odpolední zůstanou mezi minus čtyřmi stupni a nulou, přičemž chladněji bude na východě republiky. Pocitovou teplotu bude snižovat i čerstvý vítr, který může v horských oblastech vytvářet sněhové jazyky.

V neděli se vrátí velká oblačnost se sněžením. Ranní i odpolední teploty setrvají na sobotních hodnotách.

Výhled na další týden prozatím hovoří o pokračování počasí s velkou oblačností, odpoledními teplotami slabě nad nulou a ranními minimy do minus šesti stupňů. Mělo by rovněž slabě sněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám