Hlavní obsah

Víkend nabídne letní teploty i bouřky

Novinky, jas

Po začátku meteorologického léta bychom se měli v závěru týdne a během nadcházejícího víkendu dočkat i letních teplot nad 25 stupňů Celsia. Doprovázet je nicméně budou i bouřky či přeháňky. Nad hranicí 20 stupňů by se odpolední maxima měla pohybovat i v příštím týdnu. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 3.6.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„S nárůstem teplot a pouze s lokálními srážkami budou růst koncentrace pylových alergenů v ovzduší, neboť kvetou trávy. Vedle toho roste i aktivita klíšťat – ta bude vysoká, o víkendu mimořádně vysoká,“ dodala Honsová.

Na příjemné teploty se naladíme již během čtvrtka, kdy bude převládat jasno až polojasno. Odpoledne může být v horských oblastech přechodně až oblačno s ojedinělými přeháňkami. Rtuť teploměru by se měla zastavit mezi 21 a 25 stupni.

V pátek bude pokračovat počasí s minimem oblačnosti, během dne se nicméně opět ojediněle mohou objevit přeháňky nebo bouřky. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den vystoupají na 21 až 25, na východě až na 27 stupňů.

V sobotu bude polojasno, během dne až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ráno teploty poklesnou na 13 až 9 stupňů, přes den se dostanou na 21 až 25 stupňů,“ konstatovala Honsová.

Velmi podobně bude i v neděli s tím rozdílem, že nejnižší ranní teploty setrvají mezi 15 až 11 stupni. Po oba víkendové dny pak hrozí odpoledne místy bouřky, které ojediněle mohou být i silné a doprovázené poryvy větru a přívalovými srážkami.

Vedra nebudou ani v červnu

Počasí

Od pondělí do středy bude dominovat polojasno až oblačno, místy s přeháňkami či bouřkami. Ráno teploty nebudou klesat pod hranici 10 °C, přes den se dostanou na 20 až 24 stupňů v pondělí a 19 až 23 stupňů v úterý a ve středu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám