Hlavní obsah

Víkend moc letní nebude

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v následujících dnech bude navzdory začátku astronomického léta chladnější a poměrně proměnlivé. Bude za to moci i studená fronta, která bude v průběhu noci ze čtvrtka na pátek přecházet přes naše území. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ve čtvrtek se odpolední teploty dostanou ještě na 20 až 22 stupňů Celsia. K večeru začne od severozápadu přibývat oblačnost a v noci se objeví srážky.

V pátek bude převládat oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami,” uvedla Honsová s tím, že v průběhu dne bude ubývat oblačnosti. Ranní minima klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se teploty dostanou na 16 až 20 stupňů.

V sobotu ve 12:51 začne astronomické léto. Počasí tomu příliš odpovídat nebude, ranní minima se budou pohybovat mezi deseti a šesti stupni, odpolední maxima zůstanou v intervalu 16 až 20 stupňů. Převládat bude polojasno, ojediněle s přeháňkami.

Podobný charakter si počasí udrží i v neděli. Bude polojasno s teplotami mezi 18 až 22 stupni. Ranní minima poklesnou na devět až pět stupňů, přičemž na horách se mohou objevit i přízemní mrazíky.

Výhled počasí na další dny je poměrně nejistý, jednotlivé modely dávají různé varianty vývoje a meteorologové je budou dále upřesňovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám