Hlavní obsah

Víkend bude teplý a slunečný

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Můžeme se těšit na hezký víkend, slibují meteorologové. Ve čtvrtek by mělo být v místech se slunečním svitem až 21 stupňů, teplo ale vydrží i přes víkend. Rána však budou chladná, vždyť ve středu ráno naměřili na Labské boudě v Krkonoších -9 stupňů.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 23.1.2017 Pobočka Věž Ostravského informačního servisu bude od 30.1.2017 uzavřena. Pohled z vyhlídkové věže.

Článek

"Zítra by mělo být 12 až 16, ale v sobotu a v neděli 15 až 19 st. a k tomu skoro jasno až polojasno. Ráno očekáváme mlhy a nízkou oblačnost, která se místy může udržet po celý den. Pak budou teploty mnohem nižší," řekl Právu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Dodal, že od pondělí do čtvrtka příští týden by teplý ráz počasí měl ještě vydržet, a tak budeme prožívat vlastně druhé babí léto.

"Nyní jsou teploty přibližně 4 až 5 st. nad dlouhodobým normálem. Zejména na horách by víkend měl být skutečně prosluněný," uvedl Seifert.

Středeční ráno ale bylo velmi chladné. Při projasněné obloze poklesly ranní teploty na 3 až -3 st., na severu území až do -4 st., Orlické Záhoří mělo -7 st. V přízemní vrstvě byly zaznamenány mrazy od nuly do -6, ve vyšších polohách na severu území až -9,3 st.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám