Hlavní obsah

Víkend bude studený

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásné počasí, které připomínalo teplotami léto, protože vystupovaly až na 25 st. Celsia, definitivně končí. Od čtvrtka k nám bude proudit chladný vzduch od severu, který zesílí zvláště o víkendu a v první polovině příštího týdne.

Foto: Archiv SŠPU

Absolvent SŠPU (průmyslovky) Hodonín Tadeáš Kříž

Článek

"Ještě dnes očekáváme na jihovýchodě republiky teploty až 21 st., ale v Čechách už budou mnohem nižší než ve středu. Zhruba 15 až 19 st. Také musíme počítat s deštěm nebo přeháňkami," řekl Právu ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Deštivý bude pátek i sobota. V pátek by mělo být oblačno, přechodně zataženo a na většině území se očekává déšť nebo velmi časté přeháňky. Noční teploty budou 12 až 8, v Čechách 9 až 5, odpolední 13 až 17 st.

Podobný ráz bude mít počasí i v sobotu. "Očekáváme oblačno, přechodně zataženo, na většině území déšť nebo přeháňky a ráno mlhy. Noční teploty 10 až 6, denní 10 až 14 stupňů," informoval Seifert.

V neděli by rovněž mělo být oblačno, ale déšť už jen místy. Denní teploty poklesnou na 9 až 13. Od pondělí do čtvrtka příštího týdne se očekává polojasno a srážky už jen slabé. Ranní teploty poklesnou na 7 až 2 a v místech s vyjasněním budou přízemní mrazíky. Odpolední teploty budou jen v rozmezí 9 až 14 st.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám