Hlavní obsah

VIDEO: Víkendové počasí bude typicky dušičkové, samá mlha

Novinky, jas

První listopadový víkend přinese do nížin zataženou oblohu s občasnými srážkami a ranní mlhy. Teploty by se po jejich rozpuštění měly odpoledne vyšplhat až na 15 stupňů Celsia. Podobné počasí lze očekávat i v neděli a na počátku příštího týdne. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Článek

Podle Honsové půjde o typický dušičkový víkend. Zatímco v nížinách bude zejména po ránu zataženo a mlhavo, v polohách nad 600 metrů nad mořem by mělo být polojasno až oblačno.

Ranní teploty se budou pohybovat mezi sedmi a třemi stupni, denní mezi 11 a 15. Místy se mohou teploty vyšplhat dokonce až na 17 stupňů Celsia. Zejména na jihu území lze očekávat dešťové přeháňky do pěti milimetrů. "Vítr by měl být mírný, mezi třemi až sedmi metry za sekundu, pouze na Českomoravské vrchovině může v nárazech zesílit až na 15 metrů za sekundu," prozradila Honsová.

foto: Novinky

V neděli bude počasí velmi podobné. Na většině území lze v lepším případě očekávat polojasnou oblohu a občasné mrholení. Ranní teploty budou mezi devíti a pěti stupni Celsia, odpoledne dosáhne rtuť teploměru až k 17 stupňům. V místech, kde se ranní mlhy udrží déle, bude pouze kolem 11 stupňů.

Začátek listopadu bude teplotně nadprůměrný

Také počátek příštího týdne přinese oblačnou oblohu s občasnými přeháňkami či mrholením a to i na horách. Do čtvrtka by se měly odpolední teploty pohybovat mezi 11 až 15 stupni, v místech kde se udrží ranní mlhy bude pouze kolem 8 stupňů.

"Celkově bude počátek listopadu teplotně mírně nadprůměrný, neboť dlouhodobě se průměrné teploty v tomto období pohybují kolem sedmi stupňů,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám