Hlavní obsah

VIDEO: Do Česka vtrhnou tropy, od soboty až 31 stupňů

PRAHA

Jestliže jsme se v posledních dnech halili do svetrů a nestačili vytahovat deštníky, pak od pátku a hlavně od soboty bude až do konce července tropické počasí s teplotami až 31 stupňů Celsia. Uvedla to Dagmar Honsová z pražského Meteopressu.

O víkendu se do Česka vrátí létoVideo: ČTK

 
Článek

"Současné teploty jsou v tomto týdnu zhruba o sedm stupňů pod dlouhodobým normálem, ale závěr týdne nám to vynahradí. Ve čtvrtek sice ještě budou teploty do 22 stupňů, ale už následující den, tedy v pátek, očekáváme nástup teplého vzduchu od jihu s odpoledními teplotami 25 až 29 stupňů a od soboty až 31 stupňů,“ uvedla Honsová.

Dodala, že časté přitom budou bouřky z horka a nelze vyloučit ani přívalové deště. Teplo bude i po ránu, a to 19 až 15 stupňů, zatímco v uplynulých dnech to bylo až o 10 stupňů méně.

Na Moravě a ve Slezsku má silně pršet

Teplá fronta ovšem přinese silný vytrvalý déšť na Moravu a do Slezska. Podle výstrahy, kterou vydal ve středu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) hrozí až do pátečního rána v Olomouckém a Moravskoslezském kraji intenzivní srážky. V oblastech na návětrných stranách hor může spadnout 40 až 60 milimetrů srážek.

Meteorologové doporučují při silném dešti dostatečně snížit rychlost jízdy autem, při déletrvajícím dešti může voda téct přes komunikace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám