Hlavní obsah

VIDEO: Českem po nocích projíždí jeden z nejtěžších nákladů v historii

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejtěžších nákladů v dějinách země v těchto dnech putuje po českých silnicích. Z Vítkovic se po nocích zvolna posouvá sítí silnic železniční most, který bude sloužit lidem v Sokolově.

Článek

Most je dlouhý 35 metrů a váží 103 tun. Vyrobila ho firma Vítkovice Power Engineering. Přepravní souprava je dlouhá 55 metrů a těžká je 19 tun. Cesta Českem zdaleka není bez problémů, kolos se potýká s komplikacemi na křižovatkách a zejména na kruhových objezdech.

Ocelová konstrukce mostu je široká téměř šest metrů a je svařena do jednoho celku. Most bude v Sokolově umístěn přes řeku Svatavu na trati mezi Chomutovem a Chebem. Do cíle by měla souprava dorazit v pátek.

Cestu republikou zajišťuje také dvacet techniků, kteří demontují překážky na cestě. Na kruhových objezdech technici staví improvizované přejezdy, aby mohla souprava tento druh křižovatek projíždět přímo.

Na cestě musí souprava překonat 1100 mostů, podjezdů, tisíce značek a šest desítek kruhových objezdů.

Reklama

Výběr článků

Načítám