Hlavní obsah

Vesecká obhájila před vládou svou práci, Topolánek ji podpořil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká ve středu před vládou obhájila práci svého úřadu. Ve zprávě o práci nejvyššího státního zastupitelství za loňský rok podle ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS) ukázala prostřednictvím statistik zlepšení mnoha ukazatelů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Nejvyšší státní zástupkyně Renáta Vesecká

Článek

Premiér Mirek Topolánek se před novináři postavil i za samotnou Veseckou, kterou část politické scény kritizuje za kroky, které učinila v kauze vicepremiéra a šéfa lidovců Jiřího Čunka (KDU-ČSL). Uvedl, že Vesecká má jeho důvěru.

Například délka přípravného řízení se zkrátila ze 74 dnů v roce 2005 na 58 dnů v roce 2007. Na přípravu obžaloby nyní žalobce potřebuje průměrně deset dnů, před třemi lety to byly dva týdny.

"Daří se také obsazovat státní zastupitelství, obsazeno je 93 procent tabulkových míst," uvedl Pospíšil na tiskové konferenci po jednání vlády s tím, že dostatek personálu má úřad i v dlouhodobě problematickém regionu severních Čech.

Reklama

Výběr článků

Načítám