Hlavní obsah

Vedení Starostů vyzvalo Hlubučka k rezignaci, pozastavilo mu členství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předsednictvo STAN navrhlo ve středu pozastavit členství Petra Hlubučka v hnutí. Novinkám to napsal v SMS šéf STAN a ministr vnitra Vít Rakušan. Hlubuček podle informací médií figuruje mezi obviněnými v souvislosti s hospodařením pražského dopravního podniku (DPP).

Náměstka Hlubučka odvádějí v poutechVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Předsednictvo hnutí STAN na svém večerním jednání navrhlo pozastavit členství Petra Hlubučka v hnutí a Rozhodcovský a smírčí výbor na navazujícím jednání tento návrh schválil,“ napsal Novinkám po jednání předsednictva Rakušan.

To podle něj současně vyzvalo Petra Hlubučka, aby odstoupil z funkce náměstka primátora a ze všech dalších funkcí, v nichž reprezentuje hnutí STAN.

Foto: Aktu.cz

Náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN) odvádějí v poutech.

Detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili v úterý 11 lidí kvůli podezřením ohledně hospodaření pražského dopravního podniku.

Mezi nimi figuruje právě i náměstek primátora Hlubuček, který je členem dozorčí rady dopravního podniku, či podnikatel Michal Redl.

Plánovali odvádět peníze z DPP 

Podle serveru Seznam Zprávy (SZ) byly centrem setkávání skupiny kolem Hlubučka a Redla dva pražské byty; jeden v Revoluční ulici a druhý nedaleko v ulici Dlážděná. V nich se měla odehrávat klíčová jednání, kde skupina plánovala odvádět peníze z Dopravního podniku hlavního města Prahy, Všeobecné zdravotní pojišťovny nebo ze středočeské správy silnic.

Skupina například používala zašifrované telefony či si nechávala odborně zjišťovat, jestli není odposlouchávána doma nebo v autech.

Náměstek primátora Prahy Hlubuček obviněn po rozsáhlé razii

Krimi

Hlubučkova kauza není první, která se v posledních měsících dotkla členů hnutí STAN. Například europoslanec a advokát Stanislav Polčák koncem března rezignoval na funkci místopředsedy hnutí, čímž reagoval na informace o své odměně za prosazení zákona o odškodnění pro obce za výbuch muničních skladů ve Vrběticích.

Místopředseda hnutí a exposlanec Jan Farský se stal terčem kritiky zase poté, co 10. ledna oznámil záměr odjet na více než půlroční stáž na univerzitě v americkém Oregonu, kterou podpořila Fulbrightova komise.

Reklama

Výběr článků

Načítám