Hlavní obsah

Věci veřejné vyškrtly dvojku na hradecké kandidátce

Právo, Jiří Bednář
hradec Králové

Dvojka na královéhradecké kandidátce strany Věci veřejné, advokát Petr Stejskal, byl ve středu na poslední chvíli vyškrtnut ze seznamu kandidátů. Iva Bezdíčková, která je v Hradci za VV kandidátkou na primátorku, sdělila, že to bylo na jeho vlastní žádost.

Článek

Stejskal ale tvrdí, že je to lež a že zmocněnec Jan Hrdina mu důvody vyškrtnutí nesdělil. „Kdybych chtěl z jakéhokoliv důvodu odstoupit, například kvůli pracovnímu vytížení, tak bych plakáty se svou tváří nenechal v kampani vylepit na celou řadu reklamních ploch," řekl Právu Stejskal.

"Zmocněnec Hrdina mi jen naznačil, že paní Bezdíčková má podezření, že jsem byl na kandidátku VV nasazen stranou ODS, se kterou jsem už údajně vyjednával nějaké povolební modely spolupráce. Což je pochopitelně hloupost,“ dodal.

Zmocněnec Hrdina opakoval to, co řekla Bezdíčková. „Jako zmocněnec cítím povinnost vyhovět přání kandidátů, a tak jsem panu Stejskalovi vyhověl. Víc k tomu říci nemůžu,“ prohlásil.

Na protest odešli další kandidáti

Na otázku, proč Stejskal tvrdí něco jiného, odpověděl, že jeho vyjádření nechápe.

Podle Stejskalových slov odstoupili na protest proti jeho vyškrtnutí také další dva kandidáti VV, Tomáš Klinský z pětadvacátého a Michal Šubrt z osmadvacátého místa. Kandidátka VV se tak stala nekompletní, což straně značně snižuje šanci na volební úspěch.

„Na VV to vrhá velmi nepříznivé světlo a je to signál o stavu strany jak směrem k voličům, tak i k případným koaličním partnerům. Nepochybně se to odrazí i ve volebním zisku,“ dodal.

Hrdina si to nemyslí. „VV má v Hradci velmi silnou pozici a nedomnívám se, že by nás tahle záležitost mohla nějak výrazněji poškodit,“ konstatoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám