Hlavní obsah

Ve vedení policie končí ekonomický náměstek

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policejní prezident Petr Lessy pokračuje s personální rekonstrukcí klíčových pozic ve vedení sboru. Podle zjištění Práva totiž ke konci měsíce ze své funkce odejde i poslední náměstek z týmu předchozího prezidenta, a to šéf policejní ekonomiky Jiří Novák.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

Bude tak následovat bývalého náměstka pro uniformovanou policii Ivana Bílka, který své místo po neshodách s Lessym opustil už ke konci února.

Odchod Nováka Právu potvrdila Lessyho mluvčí Pavla Kopecká s tím, že jde o vzájemnou dohodu. „Prezident si váží jeho práce, nicméně má jinou koncepční představu do budoucna,“ konstatovala mluvčí.

Zároveň dodala, že Novák by měl po odchodu stejně jako Bílek působit na policejním prezidiu v oblasti resortního vzdělávání.

Bude vypsáno výběrové řízení

Na uvolněné místo náměstka pro ekonomiku bude podle Kopecké vypsáno výběrové řízení. Už teď se nicméně v zákulisí spekuluje o tom, že horkým kandidátem na tuto pozici je současný šéf ekonomiky jihomoravského policejního ředitelství Slavomír Bell, tedy dosavadní kolega Lessyho. Ten měl totiž jako náměstek ředitele pod sebou až do ledna v jihomoravském regionu uniformovanou policii.

Lessy už od svého příchodu do čela policie obměnil takřka všechny klíčové lidi. Kromě náměstků Bílka a Nováka už donutil k odchodu také šéfa elitního protikorupčního útvaru Libora Vrbu, kterého tento týden v tichosti nahradil Tomášem Martincem, a kvůli pochybnému tendru na mobilní rušičky odvolal také ředitele policejní logistiky Pavla Koláře.

Do civilu odešel i šéf pořádkové policie Petr Sehnoutka a na svou funkci rezignoval ředitel prezidiální personálky Roman Fidler.

Lessy v rámci svého úřadování odvolal i šéfa kanceláře policejního prezidenta Vladimíra Dlouhého, který posléze odešel na uvolněné místo ředitele pyrotechnického útvaru.

Do nově vznikajícího týmu svých náměstků si pak už před dvěma týdny vybral bývalého policejního prezidenta a dosavadního šéfa cizinecké policie Vladislava Husáka a ředitele pražské policejní správy Martina Červíčka. Ten má pod sebou úsek kriminálky a Husák převzal po Bílkovi zodpovědnost za uniformovanou policii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám