Hlavní obsah

Ve sbírce na dozorce, který zemřel při nehodě vězeňského autobusu, se vybralo půl milionu

Ve sbírce, kterou Vězeňská služba uspořádala pro rodinu mladého dozorce, který v květnu zahynul při nehodě eskortního autobusu, se podařilo vybrat téměř půl milionu korun. Částku dostala matka zesnulého, oznámila v úterý vězeňská služba. Policie nehodu dále vyšetřuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár autobusu a nákladního auta Video: Aktu.cz

 
Článek

„Za necelé dva měsíce se celková částka ve sbírce vyšplhala na 493 881 korun,” uvedla Vězeňská služba, která sbírku organizovala s Nezávislým odborovým svazem Policie České republiky.

Sbírka skončila k 30. červnu a vybraná suma byla poukázána pozůstalým.

Třiadvacetiletý dozorce, který u sboru sloužil dva roky, zemřel 2. května při srážce autobusu převážejícího vězně s kamionem. Tahač vezl dva americké historické tanky do Plzně na Slavnosti svobody. Vozy po srážce na Pražském okruhu začaly hořet, autobus shořel úplně, tanky byly ohněm poškozeny.

V havarovaném autobusu cestovalo devět odsouzených a deset příslušníků Vězeňské služby. Zranilo se celkem 14 lidí a vznikla mnohamilionová škoda.

„V prošetřování této dopravní nehody není nic nového, kriminalisté odboru dopravních nehod v tuto chvíli čekají na závěry zadaných znaleckých posudků,” citovala ČTK mluvčího pražské policie Tomáše Hulana.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám