Hlavní obsah

Vášně nekončí, někdo posprejoval plot poblíž domu, kde bydlí Zeman

Právo, pch
Nové Veselí
Aktualizováno

Že vyostřená kampaň neskončila volebním finále, o tom se v noci na neděli 27. ledna přesvědčili obyvatelé Nového Veselí na Žďársku. Na plotu objektu, který proslul jako Zemanovo rekreační sídlo, se do rána objevil nasprejované nápisy.

Foto: Novinky

Posprejovaný plot v Novém Veselí, jak jej vyfotil jeden ze čtenářů Novinek

Článek

Neznámý pachatel na plot před domem, v němž má byt budoucí prezident Miloš Zeman (SPOZ), namaloval zamračený smajlík, rudou hvězdu a římskou číslici.

„Poškozen byl plot, který náleží k mlýnu. Mlýn přitom stavebně navazuje na tvrz, v níž vlastní rekreační prostory Miloš Zeman. Souvislost se tedy dá předpokládat,“ objasnil Právu starosta Nového Veselí Zdeněk Křivánek. Domnívá se, že vandal mohl pocházet odjinud. „Místní tohle totiž většinou vědí,“ usoudil.

Podle starosty Křivánka oplocení před tvrzí, v níž Zeman bydlí, patří sousedům, kteří tam trvale nežijí.

Policie už po pachateli pátrá. „Přijali jsme oznámení o poškození objektu,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová. V tiskové zprávě naznačila, že pozornost kriminalistů při vyšetřování případu zvyšuje právě sousedství poškozeného objektu s nemovitostí nově zvoleného prezidenta.

Obyvatelé Nového Veselí Miloše Zemana v prezidentské volbě výrazně podpořili. Dali mu skoro tři čtvrtiny hlasů, necelou čtvrtinu dostal jeho rival Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám