Hlavní obsah

V závěru příštího týdne možná tropická vedra

– ČESKO
Novinky, Václav Pergl

V závěru příštího týdne by se měla vrátit tropická vedra, rtuť teploměru by se měla opět šplhat ke třiceti stupňům. Právu to ve čtvrtek řekl Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Článek

"Zatím tak předpověď skutečně vypadá. Budeme ji denně upřesňovat. Krásné a teplé dny by se měly vrátit," uvedl meteorolog.

Do té doby ale bude chladněji. "Dnešní Žofie se na vrcholu Sněžky klepala zimou, když tam naměřili minus 1,6 °C a v Konstantinových Lázních dokonce přízemní mráz dosáhl minus pěti stupňů," uvedl Seifert. Dodal, že pro nadcházející dny by mělo platit rčení "Pominou zmrzlíci, pominou mrazíci," v půli května po mrazech veta.

Z oblastí nad Atlantikem přijdou bouřky

Severozápadní proudění se změní na teplejší jihozápadní a poslední zbytky mrazíků se čekají v sobotu ráno. Denní teploty budou 20 až 24 °C.

"Neděle a pondělí budou oblačné, místy s přeháňkami, případně bouřkami. Noční teploty 13 až 8, denní 18 až 22 °C. 

Od úterý do pátku k nám budou postupovat frontální systémy z Atlatiku. Přinesou oblačné, přechodně polojasné počasí, na frontách s přeháňkami a bouřkami. V noci 12 až 7, přes den 17 až 22 °C. "Závěrem týdne bychom se ale už měli dočkat letních teplot, které by se mohly přiblížit až ke 30 °C," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám