Hlavní obsah

V Ústí nad Labem vznikla široká koalice ČSSD, ODS a SZSP

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí na Labem

V Ústí nad Labem bude vládnout široká koalice složená z vítězné ČSSD, druhé ODS a Strany zdraví sportu a prosperity. V 37členném zastupitelstvu bude mít 25 křesel. Křeslo primátora obsadí vítězná ČSSD, jméno ale zatím nezveřejnila.

Foto: Profimedia.cz

Ústí nad Labem

Článek

„ČSSD bude mít i křeslo prvního náměstka, ODS pak bude mít dva náměstky,“ řekl Právu současný náměstek primátora a vyjednavač ODS Jan Řeřicha. V radě bude po pěti zástupcích z ODS a ČSSD a jeden za SZSP.

Ještě v sobotu dopoledne se přitom vyjednávalo o pravicové koalici ODS se SZSP a TOP 09. Navečer už ale byla hotová široká koalice s vítěznou ČSSD. „Zásadním rozhodnutím bylo, že SZSP nebude vyjednávat s TOP 09,“ komentoval Řeřicha obrat ve vyjednávání. Pravicové strany se také bály možného vzniku levicové koalice a proto jednání urychlily a oslovily sociální demokraty.

Strany se dohodly na průniku volebních programů ve 13 hlavních bodech. Mezi priority nové vlády města bude například obnova zastaralého vozového parku MHD, zlepšení úklidu města či vybavení základních škol. „Důležité je, že jsme se všichni shodli, jak vést město dál,“ dodal Řeřicha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám