Hlavní obsah

V příštím týdnu se ochladí, výhled předpokládá teplotní výkyvy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Teploty i srážky v následujících 30 dnech by měly odpovídat dlouhodobým průměrům. Meteorologové nicméně očekávají četné teplotní výkyvy. Průměrné denní teploty v závěru období by se měly pohybovat kolem 12 stupňů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Období příštích čtyř týdnů od 11. března do 7. dubna jako celek předpokládáme teplotně i srážkově průměrné,” shrnul Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Úvodní týden od 11. do 17. března bude chladnější než ten současný. V prvních dvou týdnech bude průměrná denní teplota kolem 8 stupňů, v noci se bude držet kolem 1 stupně.

Poslední dva týdny od 25. března do 7. dubna mají šanci být teplotně mírně nadprůměrné a denní průměry se tak dostanou k 12 stupňům.

„Toto roční období je však charakteristické přechodnými vpády chladného vzduchu, lze tedy očekávat i výraznější přechodné teplotní výkyvy do teplejších i studenějších hodnot,” připomněli meteorologové.

V úvodním týdnu by mělo být srážek více než je v tomto období obvyklé. „Další tři týdny by měly být průměrné,” uvedl ČHMÚ.

Průměrná teplota v tomto období je 5,1 stupně Celsia, srážkový úhrn se obvykle pohybuje v intervalu 32 až 51 milimetrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám