Hlavní obsah

V příštích dnech se moc neohřejeme

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Léto jakoby se nemohlo probudit. V jiných letech jsme už touto dobou měli za sebou první třicetistupňová vedra a letos nic. "Až do 15. července si budeme muset na větší vedra počkat. Do té doby se bude střídat špatné počasí s lepším," řekl Právu ve středu Vladimír Seifert z Českého hydrometeorologického ústavu v Praze.

Foto: Jana Nevosadová

Nová expozice ve vile Löw-Beer

Článek

Uvedl, že po chladnějším čtvrtku a pátku se bude od soboty večer postupně oteplovat. V pátek se očekává oblačno až polojasno a denní teploty 18 až 22. Stejně tomu bude i v sobotu. Po oba dva dny ale meteorologové předpovídají přeháňky a bouřky.

Od neděle do středy by mělo být polojasno až oblačno, místy bouřky a přeháňky častější. Ranní teploty budou zpočátku 12 až 8, později 15 až 11 a odpolední budou postupně 23 až 28 stupňů.

"Teprve v druhé polovině července a v srpnu bychom mohli prožít několik tropických dní, tedy kdy rtuť teploměru vystoupí nad 30 stupňů Celsia," řekl Seifert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám