Hlavní obsah

V Praze zbývají poslední desítky lůžek ARO a JIP

V pražských nemocnicích je k dnešnímu dni obsazena většina standardních lůžek s kyslíkem a lůžek na odděleních ARO a JIP. Zcela vyčerpané kapacity už v předchozích dvou dnech vyhlásily nemocnice v Pardubickém kraji a dvě zařízení ve Středočeském.

Foto: Novinky

Natáčení v nemocnici v Ústí nad Labem - infekční oddělení

Článek

Podle dat ministerstva zdravotnictví aktuálně zbývá v hlavním městě 49 ze 983 intenzivních lůžek JIP/ARO, tedy 4 procenta, ale pouze 7 lůžek je určených pro covidové pacienty, zbytek je pro ostatní nemocné.

Další změna. Třítýdenní karanténa pro rodinu vydržela dva dny, vláda ji zase zrušila

Domácí

Standardních lůžek s kyslíkem je v nemocnicích v Praze volných 417 ze 3247, tedy 12 procent. Z toho je však pouze 23 určeno pro pacienty s diagnózou covid-19.

K dispozici je v metropoli také 20 z 37 přístrojů ECMO na mimotělní okysličování krve.

Už tři středočeské nemocnice vyhlásily stav hromadného postižení osob

Domácí

Pardubicko a střední Čechy: Stav hromadného postižení osob

V Pardubickém kraji byl v úterý kvůli situaci v nemocnicích vyhlášen stav hromadného postižení osob. Ve středu poté totéž učinila dvě zařízení ve Středočeském kraji, podle hejtmanky Petry Peckové (STAN) lze očekávat, že se brzy rozšíří na celý kraj.

V praxi to znamená, že by nemocnice nemusely mít možnost věnovat se stejně každému pacientovi, ale musely by si stanovit priority ošetřování.

Říčany otevřely očkovací centrum, výpadků vakcín se zde nebojí

Domácí

Počet vážných případů nemoci covid-19 v Česku dosáhl v pondělí nového rekordu za celou dobu epidemie, a to 1568 těžce nemocných. Hospitalizovaných s covidem-19 je aktuálně 8162.

Nemocnice se zároveň potýkají i s tím, že řada zaměstnanců je v karanténě nebo v izolaci. Nejvíce jich v pražských nemocnicích bylo na podzim, ale jejich počet již klesá. Důvodem je podle zástupců nemocnic to, že mnozí zdravotníci už byli proti covidu-19 naočkovaní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám