Hlavní obsah

V Praze přibudou tramvajové zastávky

Praha

V Praze by mělo v dohledné době přibýt několik nových tramvajových zastávek. Informovala o tom společnost Ropid, která má na starosti mimo jiné i jízdní řády městské hromadné dopravy v metropoli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V rámci chystané rekonstrukce Bělehradské ulice by mezi Otakarovou a I.P.Pavlova měla vzniknout nová zastávka Otakarova, která bude na začátku Bělehradské ulice, sdělil mluvčí Ropidu Filip Drápal. Zlepšil by se tak přestup mezi jednotlivými linkami v rámci zastávky Otakarova.

O několik stovek metrů výš na Bělehradské by mohla být vybudována nová zastávka Pod Karlovem, a to ve směru z Nuslí. Dosud tu tramvaje staví pouze ve směru z I.P.Pavlova, ve směru nahoru zastávka neexistuje. "Zda budou zřízeny, záleží na konkrétním projektu a prostorových možnostech," uvedl mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Ten také uvedl, že Ropid připravuje na základě požadavku radnice Prahy 9 novou zastávku v Poděbradské ulici mezi Harfou a Podkovářskou.

Změny čekají na cestující také na linkách ve Švehlově ulici v Praze 10. Nově by měla být zřízena zastávka Obchodní centrum Hostivař. Ta nyní neexistuje a lidé musí k centru chodit ze zastávek Na Groši, nebo Sídliště Zahradní Město.

"V Moskevské ulici se také připravuje změna rozmístění zastávek a především zřízení zastávky na Čechově náměstí ve směru do centra," dodal Drápal.

Reklama

Výběr článků

Načítám