Hlavní obsah

V Praze otevřeli moderní gymnastickou halu Odysea73. Stála 96 milionů

Novinky, Kristýna Léblová, luh
Praha

Sportovní klub Hradčany v pondělí na Praze 1 slavnostně otevřel novou moderní gymnastickou halu. Má rozlohu 1200 m2 a nabízí dětem i dospělým profesionální podmínky pro cvičení a tréninky. Spolu s tím se podle klubu vrací také odhodlání sestavit český olympijský tým s vrcholnými ambicemi. V hale natáčel i štáb Novinek.

V Praze vyrostla nová nejmodernější gymnastická hala v Čechách. Stála 96 milionůVideo: Novinky

 
Článek

„Je to moderní profesionální gymnastická hala na světové úrovni s názvem Odysea73. Má nejmodernější vybavení, které samotné stálo 10 milionů,“ sdělil Novinkám Alon Hasa, trenér a ředitel Sportovního klubu Hradčany.

Hala, která vyrostla během jednoho roku, vyšla celkem na 96 milionů korun. Jen samotné základy, které jsou v hloubce zhruba čtyř metrů, spolykaly zhruba 25 milionů. Zaplatit stavbu pomohly dotace ministerstva školství a pražského magistrátu ve výši 40 milionů, zbytek zafinancoval klub za podpory miliardáře Karla Janečka.

Foto: SK Hradčany

Hala byla postavena během jednoho roku.

Současně s výstavbou nové haly došlo i na rekonstrukci stávající haly s názvem Harmonie21.

„Po celé republice je velký zájem o gymnastiku. Máme spoustu dětí, 1200 členů, a ve stávající hale Harmonie jsme už nemohli nabírat nové. Tím pádem vznikla potřeba vybudovat novou halu,“ vysvětlil důvod výstavby Hasa.

Pro nadšence i profesionály

Mužská gymnastika může v hale pilovat šest disciplín: prostná, koně, přeskok, kruhy, bradla a hrazdu. Dívky mají čtyři disciplíny: přeskok, kladinu, prostná a bradla.

Podle Hasy je díky nové hale možné opět reálně uvažovat o sestavení úspěšného olympijského týmu. Zavítat tam ale může prakticky každý. Začátečníci si mohou pronajmout osobního trenéra.

Foto: Novinky

V hale trénují jak děti, tak dospělí.

„Může sem přijít kterékoli dítě od tří let i dospělí za členské příspěvky. Ty se liší podle toho, jak často v týdnu cvičíte. Pokud cvičíte jednou týdně, zaplatíte 500 korun měsíčně, pokud dvakrát, tak 1000, třikrát týdně je to za 1500 korun,“ dodal Hasa.

V klubu cvičí přibližně 80 procent dětí děti a intenzivně trénuje kolem 70 závodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám